Moordtgat Scheepsherstellingen bvba
scheepsherstellingen

Over ons

Moordtgat scheepsherstellingbedrijf
sinds 1949

Oprichter Gerard Moordtgat:

In 1900 werd in Haasdonk Gerard Moordtgat geboren, als tweede zoon van een dorpsbakker.

Tijdens zijn jeugd had hij niet de interesse in het beroep van zijn vader, maar werd hij hulpje bij een plaatselijke smid. Deze ambachtsman bracht hem “de kunde en de liefde” bij voor het smedersvak.

Na eerst een hoefsmederij te hebben geleid, richtte Gerard Moordtgat in 1947 zijn eigen scheepsherstellingbedrijf op. Dankzij de bloei van de binnenvaart beschikte hij na enige tijd over genoeg middelen om uit te breiden en te innoveren. Zo moest het smidsvuur plaats ruimen voor draaibanken en lasapparaten.


Opvolger Alfons Moordtgat:

Gerards zoon, Alfons Moordtgat, geboren in 1927, toonde in zijn jeugd al veel belangstelling voor het vak van zijn vader. Na zijn overlijden was het evident dat Alfons het roer van het schip overnam.

In 1972 werd als eerste in Antwerpen een stevendok in gebruik genomen.

Gedurende de volgende decennia groeide één stevendok uit tot vijf stevendokken, werd het werkhuis uitgebreid met een gespecialiseerde schroevenafdeling en voelden Alfons’ kinderen en kleinkinderen zich ook geroepen tot het vak. Zo groeide Moordtgat Scheepsherstellingen uit tot een waar familiegebeuren.
 
 
Moordtgat Scheepsherstellingen bvba - Haven 140 - Vosseschijnstraat - 2030 Antwerpen - info@moordtgat.be - T: +32(0)3/231 53 88